Blog

Nové přihlašování

Nové přihlašování

3. dubna 2024 · Rajče

V úterý, 9. 4. 2024, změníme přihlašování na Rajčeti pomocí Účtu iDnes. Vaše přihlašovací údaje zůstávají stejné, pouze se vyplňují na nové adrese. I nadále se budete moci přihlašovat pomocí:

  • registračního e-mailu a hesla z Rajčete
  • Facebook či Google loginu
  • pomocí AppleID
  • a nově navíc přes mojeID

Co je dobré znát

  1. Účet iDnes – místo, kde bude nově možné spravovat své registrační údaje, registrační e-mail a heslo. Na tento účet má přístup jen vlastník účtu, ostatním uživatelům se údaje Účtu iDnes nezobrazují.
  2. Profil Rajče – místo, kde si spravujete svůj profil na Rajčeti, tj. to, co se zobrazuje ostatním uživatelům.

K čemu je tato změna dobrá?

Usnadní vám pohyb na webech Mafry, kde po vás nebudeme znovu a znovu požadovat stejné schválení reklamní cookie a proces registrace bude pro vás snazší, bez dodatečného ověřování e-mailů. Snadněji se tak zaregistruje například na weby: iDNES.cz, Lidovky.cz, Expres.cz, MF DNES, Lidové noviny, TÉMA, JenProCasopisy.cz, Óčko.tv a další.

Rajče je součástí skupiny Mafra již od roku 2007 a vaše data tak zůstávají na stejném místě.

Pro ty, co zájem o registraci na dalších webech skupiny Mafra nemají, se nic nemění. Vytvořením Účtu iDnes se nikde nevytváří žádný další uživatelský profil. Nám umožní pouze předávat si s dalšími weby jednoduše reklamní cookie a umožní přizpůsobit web požadavkům legislativy EU.

Nejčastější otázky a odpovědi

Funkčně si to představte jako přihlašování pomocí Facebook či Google. Jakmile máte Účet iDnes založený, můžete se pomocí něj snadno přihlásit na kterýkoliv web skupiny Mafra, na kterém máte registraci. Zároveň je registrace na kterýkoliv web skupiny Mafra mnohem snazší a bez dalších návazných ověřování.

Všichni uživatelé Rajčete (tj. každý, kdo má aktuálně své platné přihlašovací údaje) budou mít Účet iDnes vytvořen automaticky. Znamená to, že při změně přihlašování se pro ně proces přihlašování změní jen opticky, tzn. bude mít nové přihlašovací prostředí. Vše ostatní zůstane funkční jako dosud.

Účet iDnes eviduje pouze registrační email a heslo. Správu Účtu iDnes najdete na url https://ucet.idnes.cz/. Údaje na účtu jsou dostupné pouze vlastníkovi účtu a adminovi. Nově budete moct v rámci účtu automaticky požádat např. o změnu registračního e-mailu.

Představte si Účet iDnes jako klíč (Rajče jako zámek). Když někde najdete klíč, není na něm napsáno, komu patří, jak vypadá ani kolik je mu let. Účet iDnes („klíč“) pouze odemyká přístup k webům, jako je Rajče a další. Tam už mohou být naprosto odlišné osobní údaje.

Veškeré údaje, které se budou zobrazovat ostatním uživatelům, si nastavíte v daném profilu konkrétního webu. Vytvoření profilu je podmíněno registrací na webu tak jako dosud.

Pokud se chcete vyhnout nemilému překvapení v podobě ztráty přístupu k profilu, doporučujeme sjednotit oba e-maily. Se změnou e-mailu na Rajčeti vám rádi pomůžeme.

  1. Kde najdete svůj registrační email na Rajčeti? Ve svém nastavení.
  2. Kde najdete svůj registrační email na Facebooku? Najdete jej v Nastavení a soukromí/ Nastavení/ Osobní údaje/ Kontaktní informace.

Nicméně nemusíte se bát, o svá data nepřijdete. Jen se přístup k nim zkomplikuje a sjednocení e-mailů se nevyhnete. Proto doporučujeme možné obtíže řešit v předstihu.

Pokud jste se několik let na Rajčet nepřihlásili, nabídne vám Účet iDNES novou registraci. Pokud stojíte o zpřístupnění původního profilu, kontaktujte nás.

Těm samozřejmě zůstane přístup zakázán.

3. dubna 2024 · Rajče

Reklama